
Широко відомий ресторанний рейтинг “Мішлен” назвав український борщ російським блюдом. Представники рейтингу навіть поїхали в Москву, щоб знайти там традиційні рецепти його приготування.
Як наголошується в заяві, опублікованій 21 грудня на офіційному сайті, російські шеф-кухаря підкреслюють якість місцевих продуктів, таких як камчатський краб, бородинський хліб, палтус і сметана. А чудові місцеві овочі та ароматні трави вони додають, в такі знамениті російські страви як борщ і розсольник.
Міжнародний директор “Мішлен” Гвендаль Пулленнек розповів, що Москва є таємничою і непідвладною часу кулінарної перлиною.
Червоний гід Мішлен, іноді також згадується як «Червоний путівник» один з найбільш відомих і впливових ресторанних рейтингів. Випускається він з 1900 року. По ньому присуджуються, так звані “зірки Мішлен”. Одна зірка означає дуже хороший ресторан, дві зірки – відмінна кухня і три зірки – чудова кухня, заради якої варто запланувати окреме подорож.
Нагадуємо, що сьогодні, 22 грудня, о 17:30 відбудеться змагання в приготуванні українського борщу між політиками. Четверо міністрів і один віце-прем’єр змагатимуться в кулінарному мистецтві. Блюдо хоч і буде готується за традиційним рецептом, але готувати його можна буде різними способобамі.
Судити батл буде Евген Клопотенко, відомий український шеф-кухар. Йому ми зобов’язані ідеєю внести борщ до світового списку культурної спадщини ЮНЕСКО. А так же тим, що Мінкульт України додав борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.