З втратою Криму Україна втратила і ряд багатих винних плантацій, однак, все одно зберегла значний потенціал розвитку винного ринку. Родючі ґрунти і тепле сонце дозволяють українським фермерам вирощувати кращі сорти винограду, а значить розвиток винного туризму може мати хороші перспективи.
Про це заявив український експерт Олексій Безуглий в інтерв’ю агентству УНН.
За його словами, світові тенденції в сфері розвитку винного туризму підтверджують привабливість цієї справи.
«У Франції, наприклад, протягом минулого року, винними туристами стали близько 10 млн чоловік. Ще 5 років тому, цей показник був менше і становив орієнтовно 7 млн туристів. Загалом гастрономічні тури сьогодні набувають все більшої популярності. Цей напрямок активно розвиває Грузія. В Україні також є подібні туристичні пропозиції, особливо в Закарпатській області і вони, як показує практика користуються попитом.
Що ж стосується винного туризму, то це не просто шлях до розвитку туристичної інфраструктури, це популяризація українського виноробства, вітчизняних брендів вин і української культури вживання цього напою. А одеські, херсонські або закарпатські виноградники нічим не гірші за іноземні », – сказав він.