Посуд для ресторанів і кафе: особливості класифікації та вибору

0
34

Як правильно вибрати посуд для кафе і ресторанів? Власники закладів часто зіштовхуються з даною проблемою. Тут варто врахувати як перелік інвентарю, так і його кількість, якість, дизайн та ін. Але перед тим, як купити посуд для ресторанів, слід розібратися в класифікації та особливостях кожного виду.

Професійний посуд для кухні

Кухонний посуд для кафе повинен бути міцним, надійним та зносостійким. Варто врахувати, що використовуватись він буде дуже інтенсивно, часто митись, зокрема в посудомийній машині. Тому економити тут не слід, адже неякісний інвентар доведеться постійно замінювати, купляючи новий.

Професійний посуд для кухні включає:

  1. Наплитний посуд – використовується для теплової обробки і приготування страв (каструлі, сковороди та ін..). Найбільш популярним є наплитний посуд з нержавіючої сталі, оскільки відрізняється міцністю, стійкістю до впливу температури і пошкоджень. Також для професійного використання підходить інвентар з чавуну, міді, алюмінію.
  2. Кухонний інвентар – різноманітні допоміжні аксесуари, які необхідні в процесі приготування страв (лопатки, мірні склянки, вінчики, ножиці кухонні і т.д.). Сюди також входить спецодяг, інвентар для роздачі (шумовки, вилки поварські, ложки гарнірні, соусні).
  3. Ножі та дошки – безпосереднє знаряддя роботи повара, тому професіонали часто мають свій набір кухонних ножів. Від їх якості залежить якість нарізки продуктів, швидкість і комфорт роботи персоналу.
  4. Інвентар для піцерії – дерев’яні дошки для подачі піци, спеціальні ножі для нарізки піци і т.д.
  5. Кондитерський інвентар – для закладів, що мають в меню десерти, не обійтися без даних аксесуарів. Сюди відносяться металеві форми, силіконові форми, допоміжний інвентар, інвентар для декорування та ін..
  6. Гастроємності – заслуговують окремої уваги, являються універсальним посудом для приготування, зберігання, охолодження, заморожування та транспортування продуктів та готових страв. Найчастіше для кафе і ресторанів купують гастроємності з нержавіючої сталі, яка відрізняється надійністю, витривалістю та довговічністю. Але гастроємності з полікарбонату та поліпропілену мають свої переваги. Зокрема, можуть виготовлятися з прозорими стінками, прозорими та герметичними кришками (зручно для транспортування).

Посуд для ресторанів і кафе у великому асортименті можна знайти в інтернет магазині Торгоборуд. Також в каталозі представлене різноманітне обладнання для кафе: жарильні та пекарські шафи, пароконвектомати, печі для піци, холодильні та морозильні шафи, слайсери та багато іншого. Здійснюємо доставку в будь-яке місто України, також забезпечуємо сервісне обслуговування, монтаж та ремонт техніки.

Сервіровка столу

Для подачі та сервірування страв також слід використовувати професійний посуд. Тут важлива не тільки якість та практичність, але й привабливий дизайн, відповідність меню, концепції та інтер’єру закладу.

Фарфор – тарілки, чашки, блюда та ін.. Найбільш підходящий варіант для подачі та оформлення страв, сервірування столу. Вказує на статусність закладу, практичний у використанні. Найчастіше вибирають однотонний фарфоровий посуд, який виглядає більш стильно, та й стерті, пошкоджені малюнки, через які прийдеться міняти інвентар, виключені.

Скло – бокали, стакани, келихи для різноманітних напоїв

Столові прибори – виделки, ложки, ножі та ін., найчастіше з якісної нержавіючої сталі.

Корзини, гірки, блюда для сервірування – використовуються для стильної подачі страв.

В будь-якому разі, вибираючи посуд для ресторанів і кафе, потрібно радитись з шеф-поваром, який точно знайомий з технологією приготування кожної страви та особливостей її подачі та оформлення.

Залишити коментар

twelve − seven =